Se tykke og tynde mig

Jeg deaktiverede en gammel Facebook profil igår og fandt et gammelt billede, fra en tid, hvor jeg vejede 20 kg mindre end jeg gør nu og sad først og ærgrede mig… Men så tænkte jeg lidt efter og valgte i stedet at poste det samt nye billeder af mig på min private facebook væg.

Så luk dog munden og let røven

Det vrimlede ind med en masse fede kommentarer og likes osv så det med “vægten” er helt sikkert noget de fleste kan relatere til og jeg fik så mange søde komplimenter og sande ord med på vejen på min væg. Total optur??

Ofte synes jeg der er en tendens til fatshaming af overvægtige, som er den kategori jeg hører til nu. ??

Fatshaming florerer en hel del på de sociale medier og i “virkeligheden” ? modsat en fokusering på samt glorificering af veltrænede fitness mennesker med styr på det hele. Men well jeg ved jo godt at det er et glansbillede og “de andre” ofte har deres egne ting at kæmpe med til trods for de tilsyneladende har drømmekroppen, men alligevel kan det godt gå mig på især nu, hvor jeg arbejder og færdes i “helse/sundhedsverdenen”. Især går det mig på når det kan begrænse mig i at være glad for den jeg er lige nu og her.  For det skal det ikke.

 

Var jeg mere glad som normalvægtig?

Som snakken også kom ind på flere gange på min væg handler det ikke så meget om vægt, men mere om det man føler indvendigt. For jeg var jo ikke gladere da jeg vejede 20 kg mindre selvom jeg dog måske kunne lidt mere med en slankere krop.  Ofte har jeg en tendens til at lade min vægt fylde i min bevidsthed. Kender du det og hvad gør du for at lære at elske dig selv som du er?

 

Du er fantastisk som du er

For skal vi alle være tynde veltrænede sylfider? Næh det vigtigste er nu at vores skønne krop fungerer og har det godt så man kan gøre det med sit liv som man holder af istedet for at fokusere på et tal på vægten. Er det ens eget ansvar, hvor meget man vejer. Ja til dels, men der kan være rigtig mange grunde til man har mange kg på sidebenene og måske ikke kan tabe sig og en tilsyneladende overvægtig kan faktisk godt have en lavere fedtprocent end en normalvægtig…

 

Svaret er ikke kun “luk munden og let røven” som desværre ofte er det svar man hører/får. Men det er altså mere nuanceret end som så og har man f.eks. et overbelastet nervesystem kan det virkelig være en kamp at tabe sig og motionere, så pas godt på dig selv og som alle de søde mennesker sagde til mig: “Du er fantastisk som du er og det er ikke kun vægten der definerer dig som person”.

 

Jeg er gået i træningslejr ❤️

Lad os gøre debatten mere nuanceret og kærlig. Du er fantastisk som du er, så nyd dig selv og din krop lige nu uanset vægt osv.  Fokusér på det som gør dig glad og alt det du bidrager med i verden for alle har noget at give og betyder noget. Så spring ud i livet og nyd det som en af mine yndlings personer Avalon Khan på Instagram ofte siger. Lad dig ikke begrænse af dumme indre tanker og andre menneskers negative holdninger om dig og din krop. Elsk den og vær taknemmelig for den uanset om du vejer 20 kg eller mere end du måske gjorde en gang. Vil jeg stadig gerne tabe mig og veje mindre… Tja… Well ja det vil jeg jo nok, men det skal ikke være en dårlig undskyldning for ikke at holde af mig selv og min krop som den er lige nu og her i dette øjeblik. Jeg vil jo også rigtig gerne have at min datter får et godt forhold til sin krop og det kan jo være lidt sværere, hvis jeg ikke helt har det. Så jeg er hermed gået i “elsk din krop som den er” træningslejr.

Hav en skøn pinse. Knus fra mig <3

 

Her er et link, hvor du kan finde en PDF fra sund-forskning.dk om emnet. Kig på den, hvis du har lyst:

Nej, overvægt er ikke kun dit ansvar

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *